Jongeren

JA! Toch avonden

De JA Toch avonden zijn multidisciplinair, sociaal verantwoord en gericht op jonge makers uit Rotterdam Noord en omstreken. De avond waarbij jong Rotterdam een podium krijg in een gevestigd theater. Van dans, theater, beeldende kunst tot en met muziek. Verschillende soorten disciplines komen aanbod. Daarnaast is elke avond gekoppeld aan een maatschappelijk thema zoals ‘Taboes’, ‘Eenzaamheid’, ‘Vrijheid’ of ‘Vriendschap’.  De avond wordt ondersteund met een interactieve dialoog waar de hele zaal aan mee kan doen! Het event wordt gedragen door de jongerenambassadeurs. Dit is een groep diverse makers die elke dinsdag samenkomt om mee te denken over het programma van Studio de Bakkerij, de indeling van de JA! Toch events en werken aan persoonlijke ontwikkeling.

 

Jongeren Ambassadeurs

Als jongerenambassadeur (14 tot en met 27 jaar) denk je mee over de jongerenavonden, het programma bij het theater maar er is ook ruimte voor eigen ontwikkeling. We bieden de jongeren de ruimte om zelf verder te werken aan persoonlijke ambities en geven ze taken/advies/begeleiding waar nodig. Er is een plek voor iedereen, niet alleen voor makers maar ook voor liefhebbers van kunst en cultuur. Elke dinsdag worden zij begeleid door Siham Amghar en er is wekelijks een uiteenlopend programma. Zo zijn er maandelijks jamsessies, een schrijfsessie maar ook individuele coachingsessies. Ook is er genoeg ruimte voor verbinding en om simpelweg met elkaar in gesprek te gaan.

De jongerenambassadeurs hebben de afgelopen jaren niet alleen voor de JA! Toch avonden gezorgd. Ook hebben zij gewerkt aan de JA! Toch masterclasses waarbij wij prominente makers uitnodigden om een masterclass te houden. We hebben oa. Winne (Rapper), Kimberley Wehnas (stylist), Clan de Banlieue (kledingmerk) en Wesley Dos Santos (Ondernemer/Schrijver) bij ons op het podium gehad. Ook hebben zij de JA! Toch huiskamer talks opgezet om tijdens de lockdown jongeren toch van kunsteducatie te voorzien. We spraken met gevestigde makers uit de theaterwereld waaronder Rajiv Bhagwanbali (Artistiek leider Rotterdam Street Culture Week), Eloah Udenhout (Actrice) en Marjet Roerink (theatermaker) over hoe het voor hen was om de eerste stap te maken.

Senna

Gianni

Abdi-shakur

KMR

Rinske

Nancy

Machiel

Nica

TING

Elise

Bora

Jethro

Jorn

Kels

Manoah

Yassmina

Uitstromers

JA Toch heeft aan het begin gestaan van een hoop jonge makers. De afgelopen jaren hebben we divers talent bij ons op het podium gehad maar ook mogen begeleiden. Hieronder een klein overzicht van de makers die in het verleden bij ons actief zijn geweest als ambassadeurs en nu hun plekje bij de kunst en cultuurwereld hebben gevonden.

Kenny Gomez

Dylan Berkeveld

Bronte Lavendel

Aanmelden

Wil je ook jongeren ambassadeur worden? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar: mitchel@studiodebakkerij.nl

Nieuws

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: er zijn geen verbonden accounts voor de gebruiker 17841401785984541.