Springplankfestival 2018

Muziek, Performance, Expositie
Springplankfestival 2018 Vrijdag 25 mei 2018 - 20:00 Entree voor 3 voorstellingen € 12,50
Springplankfestival 2018 Zaterdag 26 mei 2018 - 20:00 Entree voor 3 voorstellingen € 12,50
Springplankfestival 2018 Zondag 27 mei 2018 - 13:00 Entree voor 3 voorstellingen € 12,50

'NIEUW GEBIED'Springplankfestival 2018.

Een spetterend Springplankfestival met voorstellingen, nagesprekken, muziek, performances en een expositie. Dit jaar in samenwerking met theater Dakota, Den Haag.

Het Springplankfestival is het jaarlijks terugkerende festival voor jonge, net afgestudeerde theatermakers, schrijvers of regisseurs.

Dit jaar zijn er zes makers die een voorstelling rondom het thema ‘Nieuw Gebied’ gaan maken. Over de inwoners van stadswijken buiten het centrum van  zowel Rotterdam als van Den Haag. ‘Wat maakt de buitenwijken van een stad zo bijzonder’? ‘Wat beleven de mensen die daar wonen?’ ‘Wat vinden ze belangrijk’? De antwoorden op deze vragen vormen de leidraad van hun voorstelling.

Het festival vindt niet alleen in Studio de Bakkerij in Rotterdam plaats maar de makers staan met hun voorstelling op 31 mei en 1 juni ook op de planken in Theater Dakota, Den Haag. Hierdoor krijgen zij de kans om hun voorstelling op verschillende plekken te spelen. 

De makers zijn:

Winnie Hanschen, Melanie leeflang, Lisette van Maanen, Roger Nievaart, Sophie Plekker en Naomi Steijger &Timo Tembuyser.

Expositie 'Space Dream'

Sander Bokkinga onderzoekt in het kader van het Springplankfestival wat er in de wijk leeft, om zo een nog scherper en breder gedragen beeld te schetsen van zijn utopische Space Port Rotterdam projectie bovenop de Hofbogen.  De resultaten zijn te zien in de foyer van Studio de Bakkerij.

 

Het Springplankfestival 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door:

   .   .  

 

Kaarten reserveren