Corona Cadeautjes

Al zijn onze deuren tijdens de Corona lockdown en avondklok nog steeds gesloten, Studio de Bakkerij blijft actief!
 
Om jullie in deze lastige tijd toch een beetje te kunnen opvrolijken hebben we een aantal Corona Cadeautjes gemaakt. Omdat wij je toch, op welke manier dan ook, willen laten genieten van mooie en leuke dingen.
 
Hieronder zijn alle cadeautjes terug te kijken.
 
Bij alle cadeautjes is de Intromuziek door Bensound.

 

 

__________________________________

 

24 maart 2021

Hanina Ajarai | Voorlezen

 
In het Corona Cadeautje van vanmiddag leest Hanina voor. Want boeken zijn leuk, helemaal als ze voor je worden voorgelezen! Het boek heet De Ondeugende Schoenen 👠👡👢👞👟
Ben jij ook zo benieuwd waar dit verhaal over gaat? Klik dan snel op de video!

19 maart 2021

2sides | Spoken Word

 
2sides werd op jonge leeftijd al geïnspireerd door zijn vader, die in zijn vrije tijd bezig was met het produceren van elektronische muziek. Zo vader zo zoon: 2sides ging het maken van muziek zelf ook erg waarderen.
 
De naam 2sides was in de eerste instantie omdat hij rapt en produceert , maar het gaat nog dieper dan dit. Alles heeft 2 kanten. Een verhaal, iemand zijn persoonlijkheid, of heel simpel: een muntje. 2sides wil graag de andere kant van het oorspronkelijke verhaal belichten, door zijn kijk op het leven te delen met de wereld.

5 maart 2021

Manq Carrot | Muzikaal Optreden

 
Het Corona Cadeautje van vanavond is een optreden van verschillende mensen. Hieronder stellen we ze kort even voor. Manq Carrot is een gitarist, vocalist, songwriter, producer, bandleider/musical director en multi-instrumentalist uit Rotterdam. Jadon Bhikha is een drummer, en met zijn muzikale talent heeft hij zich verder weten te ontwikkelen tot producer, percussionist en pianist. Jurgan Bhikha is een bassist met ruim 25 jaar podiumervaring. Door zijn talloze optredens in verschillende bands met verschillende muziekstijlen heeft hij zich weten te ontwikkelen tot een allround bassist. Cliff van Langeveld is een energieke en ervaren percussionist met swingende beats en prachtige ritmes.
 

3 maart 2021

Flo van Dam | Theaterworkshop

 
In het Corona Cadeautje van vanmiddag geeft Flo van Dam een theaterworkshop over magie 🔮🎩✨ Meedoen aan de workshop? Bekijk dan de video.

26 februari 2021

Niké & Jeanine | Muziek

In het Corona Cadeautje van vandaag spelen Niké (zang) en Jeanine (gitaar) het nummer Cigarettes van Tash Sultana. Tash Sultana is een inspiratiebron voor beide.
Naast dat ze af en toe een akoestisch nummer spelen, spelen ze ook samen in een band. Hun stijl laat zich het best beschrijven als een mix van rock, funk, en jazz. Hun wens voor deze zomer? Veel live muziek!

22 februari 2021

Maureen Ghazal | Voordracht

In het Corona Cadeautje van vanavond geeft dichter Maureen Ghazal een voordracht. Zij leest twee van haar gedichten voor.
 
Maureen schrijft poëzie en proza en maakt daarnaast performances en beeldend werk. In haar werk onderzoekt ze wat een thuis betekent in een wereld die alsmaar in beweging is.
 
Kijk tot het einde van de video voor een tipje van de sluier over onze komende expositie!

19 februari 2021

Nazeer Abdulhai | Improvisatie

In het Corona Cadeautje van vanavond speelt Nazeer Abdulhai op zijn instrument genaamd ‘Oud’. Nazeer komt uit Syrië, en heeft gestudeerd aan verschillende conservatoria, onder andere aan CODARTS in Rotterdam.
 
Nazeer vind het leuk om met zijn ‘Oud’ verschillende mixen te maken met verschillende muziek stijlen.

17 februari 2021

Ivana Ruijter | Knutselen

Vandaag hebben we weer een Corona Cadeautje voor kinderen. Het is weer tijd om te knutselen! In deze video kun je samen met onze Koekie Boekie knutselcoördinator Ivana Ruijter leren hoe je een trompet maakt!
 
Benieuwd en zin om te knutselen? Bekijk dan snel de video.

15 februari 2021

Liz Allan | Klankschalen meditatie 

Het corona cadeautje vandaag is een meditatie met klankschalen door Sound Bath artiest en yogalerares Liz Allan. Liz geeft online yogalessen op maandag en zaterdag zodat je je ook goed blijft voelen tijdens de lockdown. Bekijk haar website voor meer informatie.

12 februari 2021

Wowi | Performance

Wow! De winnaar van de Grote Prijs van Rotterdam 2019 Wowi heeft speciaal voor Studio de Bakkerij een Corona Cadeautje opgenomen!

10 februari 2021

Flo van Dam | Verveelmonster

Heb jij ook zo last van een verveelmonster? En hoe ziet zo’n verveelmonster er eigenlijk uit? In dit Corona Cadeautje vertelt Flo van Dam je meer over haar verveelmonster en wat je kunt doen als je je verveelt!

8 februari 2021

Renato Miguel

Vanavond geeft woordensmit Renato Miguel ons een Corona Cadeautje. Hij vertelt onder andere hoe hij zich vermaakt tijdens deze lockdown en leest een gedicht voor uit eigen werk.

7 februari 2021

Het tasje van Ome Jan en Tante Corrie – Deel 3

Na het spelen in de sneeuw zin in een leuke video? Vandaag hebben we als Corona Cadeautje het derde deel van Het tasje van Ome Jan en Tante Corrie: een pakje met een boodschap en twee gevallen vrienden.
Ben je ook zo benieuwd waar dit derde deel over gaat? Bekijk dan gauw de video!

6 februari 2021

Marjolein Meijers

Ook vanavond hebben we weer een muziekaal Corona Cadeautje. Marjolein Meijers zingt ’Simpel Mooi Bestaan’. Luister en geniet!

5 februari 2021

Susan van der Schoor | Smartlap

Vanavond zingt Susan van der Schoor een speciale Corona-smartlap voor jullie! 

4 februari 2021

Peter Goedhart | Voordracht

In het Corona Cadeautje van vandaag vertelt schrijver, componist en zanger Peter Goedhart een verhaal dat gaat over een beeldend kunstenaar. Het verhaal heet Goud en Slijk. Peter eindigt met het lied genaamd Sailor Boy.
Benieuwd naar het verhaal en het nummer? Bekijk de video hier:

3 februari 2021

Het tasje van Ome Jan en Tante Corrie – Deel 2

Vandaag hebben we weer een corona cadeautje voor kinderen: deel 2 van Het tasje van Ome Jan en Tante Corrie met een brief en een heel bijzondere fee.
Ben je ook zo benieuwd waar dit tweede deel over gaat? Bekijk dan maar gauw de video.

Ivana Ruijter | Poppenkast Knutselen

Verrassing! We hebben vandaag nóg een Corona Cadeautje. In deze video kun je samen met onze Koekie Boekie knutselcoördinator Ivana Ruijter leren hoe je een poppenkast maakt!
Benieuwd en zin om te knutselen? Bekijk dan snel de video.

2 februari 2021

Spotify playlist

In deze Corona-tijden zoek je naar manieren om de dag vrolijk door te komen. Dat doen wij bij Studio de Bakkerij onder andere met muziek. Daarom hebben we speciaal voor jullie een afspeellijst gemaakt met de favoriete nummers van ons op dit moment. Luister en geniet!

1 februari 2021

Ghostwood – Buitenwereld

Het corona cadeautje van vanavond is een nummer van Ghostwood: Buitenwereld (Dark Ambient Recording #1).
Dit nummer is gemaakt met zijn modular synthesizer. Wat is dat, zul je je misschien afvragen? Een modular synthesizer is een elektronisch muziekinstrument. Dit instrument bestaat uit verschillende onderdelen, waarbij elektronische klanken vrijkomen. Benieuwd? Bekijk dan snel de video!
 
Meer Ghostwood? Instagram: @ghostwoodmusic | YouTube: ghostwood | Soundcloud: ghostwood01

31 januari 2021

Het tasje van Ome Jan en Tante Corrie – Deel 1

Het corona cadeautje van vandaag is voor kinderen! Het tasje van Ome Jan en Tante Corrie: Een zeer bijzonderdere bril en een snoepgraag prinsesje! Ben jij ook zo benieuwd waar dit over gaat? Ga dan maar gauw kijken!

29 januari 2021

Vandaag trapt Maarten Bakker af met het eerste corona cadeautje! Hij vertelt waarom wij deze corona cadeautjes geven én leest een stukje voor.
Daarnaast geeft hij een aantal kleine tips van wat je kunt verwachten van de volgende corona cadeautjes!

Nieuws

Instagram

Benieuwd wie er nog meer mee doet aan Oma Greet’s Talentenshow? Onze derde deelnemer van de avond is Johan Rensen. Johan is begonnen met zingen toen hij 18 jaar was. Dit begon eerst met zingen op zijn kamer, maar is uitgegroeid tot het uitbrengen van 3 eigen singels, covers en een optredens voor 600 man!

Wil jij Johan zien en horen zingen? Koop dan een kaartje voor Oma Greet’s Talentenshow en kijk online mee!

🎟️ Een ticket voor een voorstelling kost €3.50!
👩‍💻 Kijk voor meer informatie op www.studiodebakkerij.nl

#rotterdam #rotterdamnoord #theater #studiodebakkerij #jongenoud #muziek #voorstelling #akoestisch #popmuziek #beats #klassiekemuziek #soul #songfestival #songfestival2021 #songfestivalupdate #songfestivalfeest #songfestivalrotterdam #jatoch #gistpodium #openupnoord #ESF2021 #johanrensen #fouteradio #nederelandsefeestmuziek #feestmuziek
...

Hebben jullie er al zin in? Oma Greet kan niet wachten op haar eigen songfestival talentenshow avond!

Onze tweede deelneemster van de avond is Milika Schorer. Milika is 13 jaar en komt uit Dordrecht.
Ze zit op de Mavo voor theater in Rotterdam, en is het meest te vinden in het theater en op het podium. Wie weet herken je Milika wel, want ze heeft in de halve finale gestaan bij The Voice Kids!

Wil jij Milika zien en horen zingen? Koop dan een kaartje voor Oma Greet’s Talentenshow en kijk online mee!

🎟️ Een ticket voor een voorstelling kost €3.50!
👩‍💻 Kijk voor meer informatie op www.studiodebakkerij.nl

#rotterdam #rotterdamnoord #theater #studiodebakkerij #jongenoud #muziek #voorstelling #akoestisch #popmuziek #beats #klassiekemuziek #soul #songfestival #songfestival2021 #songfestivalupdate #songfestivalfeest #songfestivalrotterdam #jatoch #gistpodium #openupnoord #ESF2021 #milika #thevoicekids #mavotheater #halvefinale #anouk
...

Het is bijna zover! Oma Greet’s Talentenshow is aanstaande zaterdag avond! Alle inzendingen voor zijn bekeken en de deelnemers zijn geselecteerd.

Onze eerste deelneemster is Shawntell. Shawntell komt uit Rotterdam en is al 3 jaar bezig met zingen en teksten schrijven. Ze maakt muziek in verschillende genre's maar haar favoriet is soul en funk.

Wil jij Shawntell zien en horen zingen? Koop dan een kaartje voor Oma Greet’s Talentenshow en kijk online mee!

🎟️ Een ticket voor een voorstelling kost €3.50!
👩‍💻 Kijk voor meer informatie op www.studiodebakkerij.nl

#rotterdam #rotterdamnoord #theater #studiodebakkerij #jongenoud #muziek #voorstelling #akoestisch #popmuziek #beats #klassiekemuziek #soul #songfestival #songfestival2021 #songfestivalupdate #songfestivalfeest #songfestivalrotterdam #jatoch #gistpodium #openupnoord #ESF2021 #shawntell #soul #funk
...

JAtoch! x Eurovision OPEN UP!

Jonge Rotterdamse makers in de genres muziek, film, theater, dans en spoken word krijgen van de jongerenambassadeurs de opdracht een performance voor te bereiden in stijl Songfestival. Ga aan de slag met muziek uit Europa, zorg voor extravagante outfits of schrijf een gedicht over je open stellen voor een ander. De stage is yours!

En ook het JA! Toch panel dat in gesprek gaat met het publiek bereid zich voor op het thema OPEN UP! De jongeren ambassadeurs zullen diverse creatieve uitlatingen met elkaar combineren om voor een gevarieerd programma te zorgen!

▶︎ 𝐋𝐈𝐕𝐄-𝐀𝐂𝐓𝐒 🎶
Neila Moon (R&B) 🇫🇷
Givens (R&B/Rap) 🇹🇷
Roos Van Der Dussen (Spoken word) 🇳🇱

▶︎ 𝐃𝐀𝐍𝐂𝐄 𝐏𝐄𝐑𝐅𝐎𝐑𝐌𝐀𝐍𝐂𝐄 💃
Zoe Citron

▶︎ 𝐏𝐀𝐍𝐄𝐋 🛋️
Nancy Roder

▶︎ 𝐘𝐎𝐔𝐑 𝐅𝐀𝐕𝐎𝐑𝐈𝐓𝐄 𝐇𝐎𝐒𝐓 🎧
Darry Brown

🎫 Een ticket is gratis! Vergeet niet te reserveren
👨‍💻 Kijk voor meer informatie op www.studiodebakkerij.nl

#rotterdam #rotterdamnoord #theater #studiodebakkerij #jongenoud #muziek #voorstelling #akoestisch #popmuziek #beats #klassiekemuziek #soul #songfestival #songfestival2021 #songfestivalupdate #songfestivalfeest #songfestivalrotterdam #jatoch #gistpodium #openupnoord #ESF2021
...

Een speciale Mattie Mee tijdens de Eurovisie Songfestival week. Gaat u lekker zitten, neem een broodje en een kopje soep, een borreltje misschien. Op uw eigen scherm kijkt u mee naar een bijzonder en intiem optreden van Joke Bruijs vanuit de zaal van Theater Studio de Bakkerij. Joke zingt een heel divers repertoire voor u, van jazz tot de meezingers.

De livestream zal plaats vinden via YouTube. Op de dag zelf ontvang je ongeveer 30 minuten van te voren de link naar de livestream. Wanneer je op deze link klikt opent de livestream vanzelf.

🎫 Een ticket kost €3.50!
👨‍💻 Kijk voor meer informatie op www.studiodebakkerij.nl

#rotterdam #rotterdamnoord #theater #studiodebakkerij #jongenoud #muziek #voorstelling #akoestisch #popmuziek #beats #klassiekemuziek #soul #songfestival #songfestival2021 #songfestivalupdate #songfestivalfeest #songfestivalrotterdam #jatoch #gistpodium #openupnoord #ESF2021
...