Wat zit jij nou te kijken!?

CineNoord & Studio de Bakkerij De filmavond van...

Een filmavond samengesteld door Fatima Lamkharrat.
Hoofdfilm: The Patience Stone

Een avond lang kijken we door de ogen van een spraakmakende buurtbewoner. Deze eerste editie draait om de Noorderling Fatima Lamkharrat. Zij kiest filmfragmenten en een hoofdfilm en wordt geïnterviewd over de redenen voor haar keuzes. 

The Patience Stone

Volgens een oude Perzische legende bestaat er een mysterieuze steen aan wie je alles kan toevertrouwen. Een steen die je voor je moet houden, terwijl je alles deelt; je verlangens, je pijn, je hele leven. De steen luistert. En op een dag barst de steen uiteen. 

In een land dat verscheurd wordt door oorlog, waakt een mooie vrouw over haar ernstig zieke man. Hij is getroffen door een kogel in zijn nek en leeft sindsdien als een kasplant in volledige stilte. Op een dag begint de vrouw te praten tegen haar comateuze man. Het blijkt één lange biecht te zijn, waarin ze praat over haar jeugd, haar frustraties, haar eenzaamheid, haar dromen en haar verlangens. 

THE PATIENCE STONE is gebaseerd op het gelijknamige boek, in Nederland uitgebracht als ‘Steen van Geduld’, dat onder andere de prix Goncourt won.

drama, Atiq Rahimi, 2012, 98 min, NL ondertiteld

Deze avond wordt georganiseerd door CineNoord en Studio de Bakkerij


N.B: Als u met een Rotterdampas wilt reserveren hoeft u dat niet aan te geven.