Verzet en Dromen

Teatro di Nascosto Theater

Welkom in het huis van een Iraakse moeder. Ze vertelt je graag over haar leven en over haar zonen en dochters. Ze praat over een land waar de vrede ver te zoeken is en ISIS nog dagelijks zijn invloed laat gelden. Als in een echte nieuwsreportage zoomen we vervolgens in op Palestina. Hier vertelt een Palestijnse vrouw over het leven op Jabel al Baba ‘De berg van de Paus’ en het oprukken van een Israëlische kolonie.

Deze waargebeurde verhalen worden afgewisseld met muziek en een fotoreportage van theatermaakster Annet Henneman. Voor het gezelschap Teatro di Nascosto reist ze al meer dan 20 jaar van en naar gebieden zoals Palestina en Irak. Op basis van haar laatste reizen, waaronder naar Mosoel in januari 2018, creëerde ze deze monoloog.

‘Verzet en Dromen’ biedt een unieke blik op een wereld die voor ons vaak gesloten blijft. De persoonlijke verhalen over het leven in oorlog en onderdrukking kruipen onder je huid en komen zo heel dichtbij. Een aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld achter het nieuws.

Concept en spel: Annet Henneman

Teatro di Nascosto

Annet Henneman staat aan het hoofd van Teatro di Nascosto ('verborgen theater'). Dit is een internationale groep van acteurs die wonen in Irak, Palestina, Koerdistan, Egypte, Oekraïne, Libanon, Italië, Duitsland en Engeland. Onder leiding van Annet, die de methode van theaterreportage ontwikkelde, vertellen zij waargebeurde verhalen uit het Midden-Oosten. Dit doen ze met theatervoorstellingen en op “De Radio”: dit online platform geeft met korte interviews, verhalen, films en foto’s een stem aan wie in oorlog en onderdrukking leven.