Truken van de Foor

Mireille Vaessen & Sam Pasternak Muziektheater
Truken van de Foor Woensdag 28 november 2018 - 20:00 Entree inclusief 1 drankje € 12,50

The show must go on, wat er ook gebeurt.

Komt dat zien! Komt dat zien! Edith Gassion, nakomelinge van een roemrijk circusgeslacht. Een overlever. Een bodemloos kind op zoek naar passie, liefde en plezier. Een vrouw die nooit alleen wil zijn. Haar houvast is de muziek. Want uiteindelijk wil ze maaréén ding: zingen, zingen, zingen!

Mireille Vaessen schreef Truken van de Foor, zich baserend op verschillende boeken die ze las over het leven van Edith Piaf, interviews, films, de vele brieven die ze schreef, een bezoek aan haar appartement in Parijs … en ze gaf er daarna haar eigen draai aan. Door de chansons raakte ze geïntrigeerd door Edith Piaf als persoon. Een vrouw met vele facetten.

Mireille Vaessen zingt al van kleins af aan. Vanaf haar zesde mocht ze al solo’s zingen wanneer er op school iets bijzonders te doen was. Na haar afstuderen ging ze met haar klas op tournee met Hugo Claus. Ze zingt intieme liefdesliedjes, jazz, blues, Franse chansons, ... heel veel verschillende stijlen met als gemene deler dat het haar raakt.

Sam Pasternak speelt al vanaf zijn acht jaar viool en ging al heel snel met zijn vader mee optreden. Samen met Mireille speelt hij meestal gitaar, af en toe ook cello of piano. 

Tekst : Mireille Vaessen
Live muziek : Sam Pasternak
Coaching : Greet Vissers

Lees ook deze recensie.

Kaarten reserveren