Phantom Thread

CineNoord Avondfilm

Donderdagavond CineNoord filmavond met kort voorprogramma en host.

In 2019 start CineNoord met de beste films van 2018, gekozen en ingeleid door bezoekers van CineNoord! De eerste film: Phantom Thread.

De vermaarde kleermaker Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus Cyril (Lesley Manville) bevinden zich in het centrum van de Britse mode-industrie en maken de kleding voor het koningshuis, filmsterren, rijke erfgenamen, socialites, debutanten en dames met de onderscheidende stijl van het House of Woodcock. Vrouwen betreden het leven van Woodcock, en vertrekken weer, en bieden de alleenstaande man inspiratie en gezelschap. Tot hij op een dag de jonge en wilskrachtige rouw Alma (Vicky Krieps) ontmoet, een dame die al snel het middelpunt van zijn leven wordt, als muze en als geliefde. Ooit was zijn leven strak geregisseerd en gepland, maar dat verandert door de liefde.

drama, Paul Thomas Anderson, 2018
130 min, 12+★★★★★ NRC
" In ‘Phantom Thread’ presenteert Paul Thomas Anderson een Londense versie van modeontwerper Christian Dior. Maar de nieuwe film van een van de grootste filmers van deze tijd gaat allerminst over mode. "

Reserveren filmkaartjes

Filmkaartjes reserveren kan alleen op de website van CineNoord (link).