Opening expo

Myrte Leffring Bundelpresentatie

Feestelijke opening van de expostitie Vijfentwintig zwaluwen van Annemiek van der Steen om 16.30 uur.
Aansluitend zal om 17.00 uur de presentatie van de dichtbundel Om je schouders hang ik de nachten plaatsvinden.

Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan K. Schippers die een gedicht zal lezen. Verder zijn er voordrachten van Daniël Dee, Bianca Boer en Myrte Leffring. De muziek wordt verzorgd door Marijn van de Ven. Aansluitend is er gelegenheid de bundel aan te schaffen en te laten signeren en met elkaar het glas te heffen.

Vanwege beperkte ruimte is reserveren voor de bundelpresentatie gewenst.

Is de zaal volgeboekt? Feest dan mee vanaf 17.45 uur! 


 

Myrte Leffring is dichter, redacteur en literair docent. Op Valentijnsdag presenteert zij haar langverwachte poëziedebuut Om je schouders hang ik de nachten (uitgeverij Van Gennep, Amsterdam) in Studio de Bakkerij. Haar gedichten werden eerder gepubliceerd in tijdschriften als Het Liegend Konijn, Poëziekrant, Meander en Passionate Magazine. Zij is op diverse podia te zien en te horen, al dan niet als ‘Dichter aan de vleugel’, een programma met poëzie en muziek in samenwerking met muzikant Marijn van de Ven. 

Annemiek van der Steen studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie (Grafisch ontwerpen, Illustratie en Modevormgeving). Daarna werkte zij als illustratrice voor diverse kranten en ontwierp zij prints voor textiel. Haar getekende gedichten waren onder meer te zien op festivals als I Poetry en het Lanterfantenfestival. Vorig jaar verscheen haar eerste boek en in 2015 volgen twee nieuwe titels. Momenteel werkt zij als conceptdesigner voor het bekendste Nederlandse warenhuis. 

Annemiek van der Steen liet zich door de beeldende poëzie van Myrte Leffring inspireren tot krachtige illustraties, die gedurende drie maanden te zien zijn in Studio de Bakkerij.