Marrakech 1000 en één klanken

Amin Daci 6+

Amin vindt de koffer van zijn vader. De zo begeerde koffer die hij sinds zijn kindertijd kent, maar hij heeft nooit de gelegenheid of het recht gehad om de inhoud te weten die de vader zorgvuldig bewaakte: een geheim. 

Alvorens de koffer op het podium te openen en de inhoud te onthullen, duikt hij terug in zijn jeugdherinneringen met zijn melomaan vader en de jaarlijkse zomervakanties naar Marokko, gekenmerkt door muziek, de magie van het decor, de pittige geuren en de zon met zijn unieke en betoverende helderheid.

Onder deze frequente reizen zal slechts één hem markeren voor het leven. Zijn eerste bezoek aan de stad Marrakech en de beroemde Djamaa el F’na waar hij ‘s avonds verdwaalde toen hij nog maar 11 jaar oud was. In het naspelen van dit avontuur brengt Amin alle personages die we op deze plek ontmoeten op een rij: verhalenvertellers, goochelaars, zangers, dansers ...

Terwijl hij de koffer opent, ontdekt hij op het toneel het beroemde geheim dat hem jarenlang bezighield. Hij ontdekt wat de maan aan de zon te danken heeft. Het eerbetoon aan deze melomaan vader zal muzikaal en interactief zijn. Het duo sleept het publiek in een muzikale symbiose waarin de tijd zijn betekenis verliest.

“Marrakech 1000 en één klanken” is een theatermuziekproductie, geïnitieerd door theater “De Vaillant” in Den Haag en gecoproduceerd met Amin Daci.

Het verhaal bevat een personage dat zich in zijn herinneringen stort en achter het doek reist en het publiek meeneemt naar Marokko, in de straten van de Souk, Djemaa el F’na-plein en andere plekken vol herinneringen.

Dit personage uit de immigratie gaat op zoek naar zijn Marokkaans muzikaal erfgoed. Een zoektocht vol verhalen, muziek, dans, beeld en illusies,