Man van Maria

Paul van Soest & Alessio Rooders Theater

Wat ‘moet’ je nu met een voorstelling die gaat over God, Jozef en Maria? Zo’n oud verhaal, oude koek, dat kennen we toch allemaal allang!

In De man van Maria geeft tekstschrijver Daphne de Bruin haar eigen interpretatie van het kerstverhaal. Hierin zijn Jozef, Maria en God aan het woord in een pleidooi voor de rechtvaardiging van hun spraakmakende keuzes. Ruim tweeduizend jaar geleden kruisten hun levens op wonderbaarlijke wijze en sindsdien zijn de meningen verdeeld over wat er zich exact heeft afgespeeld in dat jaar.

In 2012 bewerkte Paul van Soest de tekst tot een solovoorstelling met humor, tragiek en muziek. Hij wordt hierbij begeleid door de flamenco-gitarist Alessio Rooders.
Een gewone man (Jozef) en een gewone vrouw (Maria) die gewoon samen huisje, boompje, beestje en kinderen willen, totdat daar God om de hoek komt kijken (de rest is geschiedenis). Hoe heeft dat ruim 2000 jaar geleden zo kunnen lopen? Rakend en ontroerend ontrolt zich een familiedrama. Een ontrafeling tot op het bot, hard, pijnlijk maar bovenal vol humor!

Brok in de keel en schaterlachen.