Maanzucht

Wie Walvis 4+

In een officiële brief die Manus ontving van de koningin staat het zwart op wit geschreven: Manus is in het bezit van alles! Je kan het zo gek niet verzinnen of hij heeft het. Een onderwaterzwembad, een chocoladefontein, een telefoon die zichzelf opneemt, een talenknobbel waarmee hij alle talen van de wereld kan spreken. Toch is het leven met al die spullen niet altijd leuk. Iedere avond eet Manus alleen en is er niemand die eens een slaapliedje voor hem zingt.

Op een nacht wordt Manus wakker van het licht van de maan. Hij raakt betoverd door haar schoonheid. Wat is ze mooi! En een maan, die heeft hij toch nog niet? Manus kan aan niets anders meer denken. Hij besluit de maan uit de lucht te stelen en dan gaat alles mis...

Credits Concept & tekst: Amarins Romkema | Regie: Lise-Lott Kok | Spel & muziek: Albert Klein Kranenburg, Amarins Romkema, Carlos Zorita Diaz | Fotografie: Roel Brekelmans

Theatergroep Wie Walvis bestaat uit Amarins Romkema en Carlos Zorita Diaz en maakt humoristisch muziektheater voor kinderen die zich groot voelen en volwassenen die weer even klein willen zijn. 

Bij de voorstellingen van Wie Walvis zijn verhaal, beeld en muziek verweven en geven zij elkaar een meerwaarde. Grote thema’s worden op een humoristische manier aangesneden. Hoe moeilijk het is om eerlijk, dapper of slim te zijn en wat je allemaal moet overwinnen om dat te worden. De voorstellingen zijn luchtig, zitten vol humor en zijn voor iedereen te begrijpen.