La Traviata

Muziektheater A la Carte Muziektheater

Muziektheater A La Carte speelt La Traviata van Giuseppe Verdi

Alfredo is verliefd op de jonge Violetta, een courtisane, maar mag van zijn vader niet met haar trouwen omdat dat de reputatie van de familie zou schaden. Ondertussen probeert Violetta te verbergen dat ze lijdt aan tuberculose, maar veel langer houdt ze het niet vol en vlucht om Alfredo de keuze tussen familie en een verdoemde liefde te besparen.

De uitvoering staat in het teken van intimiteit, zowel van het personage als van de muziek op zich. De rollen worden door meerdere karakters tegelijkertijd gespeeld, ieder de vele eigenschappen en emoties vertolkend, om de innerlijke strijd te verbeelden die ontstaat als men moet kiezen tussen de liefde en het leven.  Live piano en accordeon muziek zullen het orkest vervangen om in tegenstelling tot de bombastische en ontoereikende reputatie die opera heeft, het publiek ervan bewust te maken dat zij tijdelijk deel uitmaken van dit tijdloze verhaal. De spelers nemen het publiek mee naar de essentie van opera: intimiteit, rauwe emoties en herkenning.

De rol van Violetta wordt gespeeld door Anouk van der Ploeg, Nadia Post en Naomi Verlaan. Alfredo wordt gespeeld door Justin van der Berg en Melle Stam en de vader van Alfredo door Gabriel van der Pluim en Rasha The. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Christian van der Zalm.

Muziek: Giuseppe Verdi, Regie: Carla van Driel