Dichter a/d Vleugel

Myrte Leffring / Marijn van der Ven Po√ęzie en muziek

Poëzie is, net als muziek, de taal van het hart. Samen met muzikant Marijn van de Ven brengt Myrte Leffring sinds 2009 Dichter aan de vleugel, een programma met muziek, poëzie en zang.

Myrte Leffring (1973) is dichter, redacteur en literair docent. Onlangs debuteerde zij met de bundel Om je schouders hang ik de nachten bij uitgeverij Van Gennep. In haar gedichten is van alles te herkennen dat op het laatste moment toch net anders blijkt te zijn. Nu eens is haar toon raadselachtig, dan weer nuchter. Ze is niet bang om te schrijven over Grote Gevoelens: in haar heldere, melodieuze taal krijgt de liefde steevast iets weemoedigs, de dood een humorvolle toets en de waanzin vele gezichten.

Marijn van de Ven (1959) studeerde Zang aan het Arnhems Conservatorium. Hij is zang- en pianodocent en componeerde onder meer muziek voor theatervoorstellingen met jongeren. Als liedcomponist maakt hij gebruik van de poëzie van Myrte Leffring en dichters als Slauerhoff, Rilke, Achmatova, Kopland, Prévert, Warren en Wigman.