Anansi en de nieuwe wereld

Blokland & Blackman 4+

Al jaren worden de verhalen van 'Anansi de spin afkomstig uit Afrika' verteld. Anansi is een bijzondere spin. Hij zet de wereld op zijn kop door mensen, dieren en goden regelmatig op een verkeerd spoor te zetten om te krijgen wat hij wilt. Rechtvaardigheid door even niet rechtvaardig te zijn. Maar wat rechtvaardigheid is en hoe je die kan krijgen zijn vragen die in de Anansi-verhalen afkomstig uit Afrika continue aan de kaak worden gesteld. In Anansi en de nieuwe wereld nemen Dorothy Blokland en Yahmani Blackman het publiek mee in de reis van Anansi naar het westen. Een reis die niet kan worden verteld zonder die ene zwarte bladzijde van de geschiedenis aan te raken. Hoe heeft Anansi tussen de witte letters door zijn spel met rechtvaardigheid kunnen spelen?

Een interactieve en humoristische voorstelling waarin kinderen worden uitgedaagd hun mening te geven over rechtvaardigheid en de manieren (activisme, passivisme) waarop je die kan krijgen.

Yahmani Blackman en Dorothy Blokland zijn twee theatermakers die graag de grens van de absurditeit op zoeken. Ze staan stil bij wat het is om een vrouw te zijn met een kleurrijke geschiedenis. Een geschiedenis die vloekt, die viert, die soms even verdwijnt, maar altijd terugkomt met een verhaal. Sterke persoonlijke verhalen gemengd met een goede dosis pijnlijke humor om het leed te verzachten.