Gezocht: lid Raad van Toezicht

Gezocht: lid Raad van Toezicht


Nieuws

De Raad van Toezicht van Studio de Bakkerij zoekt nieuw lid met bestuurlijk/politiek profiel

De organisatie

Studio de Bakkerij verbindt Rotterdammers door theater- en taalbeleving en is daarmee de culturele huiskamer van Rotterdam Noord. Gehuisvest in een oude chocoladefabriek aan de Bergweg fungeert Studio de Bakkerij als theater, galerie en ontmoetingsplaats voor alle bewoners in Rotterdam Noord.

Gevestigde namen als Loes Luca en Murth Mossel treden er op. Maar ook jong talent vindt hier vaak een podium.

Liefhebbers van spoken word en open mics komen er volop aan hun trekken en nieuw lokaal talent wordt ontdekt tijdens ‘Gist’, ons eigen muziekpodium. Politici en wijklegendes zijn te gast tijdens Havenloods Live en kinderen gaan helemaal op in de voorleesochtenden van KoekieBoekie. Wie houdt van talen en culturen voelt zich hier thuis.

Theater Studio de Bakkerij timmert sinds de oprichting in november 2011 stevig aan de weg. De organisatie bestaat naast initiator en directeur Maarten Bakker uit een klein betaald team van bevlogen medewerkers en een onbetaalbare poel van betrokken vrijwilligers.  In 2017 is Studio de Bakkerij opgenomen in het Cultuurplan van de gemeente Rotterdam.  De komende jaren worden het culturele profiel en de functie in de wijk verder versterkt en zal de organisatie zich verder professionaliseren.

De Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is een deskundig, divers team, waarin verschillende kennis en ervaring elkaar aanvullen.  De RvT is betrokken maar op enige afstand van de uitvoering en draagt bij aan de ontwikkeling van een culturele organisatie met een grote maatschappelijke ambitie.

Als lid van de Raad van Toezicht ben je deelgenoot van een enthousiast team, vergroot je je netwerk, draag je bij aan maatschappelijk relevante ontwikkeling en heb je de kans om een veelheid aan activiteiten op het gebied van theater en culturele evenementen van nabij mee te maken. Wij streven naar een divers samengestelde Raad van Toezicht.

Wegens aftreden van ons huidige lid met een bestuurlijk/politieke achtergrond zoeken we naar een lid met kennis van en ervaring op het gebied van bestuur en/of politiek.

Algemene eisen

  • Affiniteit met de visie en missie van Studio de Bakkerij.
  • Sparringpartner kunnen zijn voor de directie.
  • Geen tegenstrijdig belang.
  • Voldoende tijd om daadwerkelijke inzet te leveren.
  • Relevant netwerk voor Studio de Bakkerij op zijn/haar expertise gebied en bereid dit ook in te zetten.

De Raad bestaat uit vijf leden en vergadert ten minste vier keer per jaar en ontmoet elkaar daarnaast ook buiten vergaderingen (al dan niet in kleinere delegatie afhankelijk van het onderwerp) als daartoe aanleiding is. Daarnaast wordt de Raad van Toezicht enkele malen per jaar uitgenodigd voor speciale voorstellingen/activiteiten en personeel/vrijwilligersbijeenkomsten.

Procedure en planning

Als je geïnteresseerd bent, verwijzen we je naar onze website: www.studiodebakkerij.nl voor meer informatie over Studio de Bakkerij.

Je kunt een interessemail + link naar up to date linkedinprofiel of cv richten aan onze voorzitter Cynthia Dekker voor 1 september op het mailadres rvt@studiodebakkerij.nl

Gesprekken met een vertegenwoordiging van de Raad van Toezicht worden gevoerd op maandagavond 9 september en de eerste kennismakingsvergadering is maandagavond 23 september.

Nadere toelichting bij Cynthia Dekker, voorzitter Raad van Toezicht, 06-14994686