Vijfentwintig zwaluwen

Zaterdag 14 februari t/m 9 mei 2015

Myrte Leffring is dichter, redacteur en literair docent. Op Valentijnsdag presenteert zij haar langverwachte poëziedebuut Om je schouders hang ik de nachten (uitgeverij Van Gennep, Amsterdam) in Studio de Bakkerij. Haar gedichten werden eerder gepubliceerd in tijdschriften als Het Liegend Konijn, Poëziekrant, Meander en Passionate Magazine. Zij is op diverse podia te zien en te horen, al dan niet als ‘Dichter aan de vleugel’, een programma met poëzie en muziek in samenwerking met muzikant Marijn van de Ven. 

Annemiek van der Steen studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie (Grafisch ontwerpen, Illustratie en Modevormgeving). Daarna werkte zij als illustratrice voor diverse kranten en ontwierp zij prints voor textiel. Haar getekende gedichten waren onder meer te zien op festivals als I Poetry en het Lanterfantenfestival. Vorig jaar verscheen haar eerste boek en in 2015 volgen twee nieuwe titels. Momenteel werkt zij als conceptdesigner voor het bekendste Nederlandse warenhuis. 

Annemiek van der Steen liet zich door de beeldende poëzie van Myrte Leffring inspireren tot krachtige illustraties, die gedurende drie maanden te zien zijn in Studio de Bakkerij.

Zaterdag 14 februari om 16.30 uur vindt de opening plaats van de expositie Vijfentwintig zwaluwen van illustratrice Annemiek van der Steen in Studio de Bakkerij, Bergweg 283, Rotterdam.

Na de feestelijke opening van de expositie wordt de debuutbundel Om je schouders hang ik de nachten van Myrte Leffring gepresenteerd in het theater (17.00-17.45 uur, reserveer tijdig!). Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan K. Schippers die een gedicht zal lezen. Verder zijn er voordrachten van Daniël Dee, Bianca Boer en Myrte Leffring. De muziek wordt verzorgd door Marijn van de Ven. Aansluitend is er gelegenheid de bundel aan te schaffen en te laten signeren en met elkaar het glas te heffen.