Thuis in Noord

In aanloop naar ons jaarlijkse Springplankfestival nodigde Studio de Bakkerij twee jonge Rotterdamse kunstenaars uit om een expositie te maken rond het festivalthema van dit jaar: Me Myself & You. Kunstenaars Malou van den Berg en Heléne Binder trokken samen Rotterdam-Noord in en legden op geheel eigen wijze bewoners en leefstijlen in de wijk vast. Op 24 maart a.s. opent de expositie Thuis in Noord, waarin de resultaten van hun samenwerking te zien zijn.

Voor de tentoonstelling namen beide kunstenaars hetzelfde uitgangspunt: de bewoners van Rotterdam-Noord. Samen bezochten ze verschillende huiskamers in de wijk op hetzelfde tijdstip, namelijk half zeven ’s avonds. Hun indrukken vertaalden de kunstenaars in een serie foto’s en papercuts. De tentoonstelling van dit werk geeft een indruk van de veelheid aan bewoners en leefwijzen die Rotterdam-Noord rijk is. Maar Thuis in Noord laat ook zien hoe anders de werkelijkheid eruit kan zien, gezien door twee paar afzonderlijke ogen.

Malou van den Berg (www.malouvandenberg.com) studeerde in 2016 af aan de Willem de Kooning Academie. Met haar fotoserie 18:30 maakt zij een visuele dwarsdoorsnede van de stad, door mensen van verschillende leeftijd en achtergrond op hetzelfde tijdstip de fotograferen in hun woning. De serie als geheel laat de diversiteit van de stad Rotterdam zien, maar toont ook dat we veel met elkaar gemeen hebben, hoe verschillend we soms ook lijken. Heléne Binder (www.helenebinder.nl) werd in Maastricht opgeleid als theatermaker, en ontwikkelde tijdens haar studie ook een talent en passie voor beeldend werk. Met haar papercuts brengt ze onze zeer gedetailleerde werkelijkheid vol prikkels terug tot basissilhouetten en basiskleuren. De keuzes die zij hierin maakt zetten je aan het denken: welke elementen heb je nodig om verschillen tussen mensen en situaties uit te kunnen drukken?

Wij nodigen je van harte uit om de opening van Thuis in Noord met ons te komen vieren met een hapje en een drankje, op vrijdag 24 maart om 19:00 uur.
Aanmelden kan via: ikkom@studiodebakkerij.nl of met het contactformulier onderaan deze pagina.
 
Opening Thuis in Noord
Vrijdag 24 maart
Aanvang: 19:00 uur
Adres: Bergweg 283, Rotterdam

De expositie Thuis in Noord is te zien t/m 21 mei, en is onderdeel van het Springplankfestival 2017. Wil je het Springplankfestival bijwonen? Bestel dan kaarten via onze website!

Beeld: Malou van den Berg (foto links), Heléne Binder (papercut rechts) 

Informatie aanvragen

Velden gemarkeerd met een ster (*) zijn verplicht in te vullen