S-TOER

25 september t/m 28 november 2015
Expositie & activiteiten

Angelique Breevoort is een stoere Rotterdamse en daar is ze trots op. Ze zit vol leven en energie. Dit veranderde echter in 2008 toen zij chronisch ziek werd.
Misschien met minder energie, maar zeker niet met minder levenszin, ging zij op zoek naar een vorm om haar gevoelens te uiten. Eind 2012 kocht zij haar eerste schildermaterialen en ging aan de slag.

Angelique maakt kleurrijke schilderijen die zich kenmerken door een grote eigenheid in kleur en vorm. Ze begon met exposeren en opdrachten volgden, haar unieke stijl ontwikkelde zich en bleef onmiskenbaar aanwezig. 

Voor haar eerste solo-expositie S-TOER in Studio de Bakkerij maakte zij zes doeken waarmee ze ons langs haar highlights van Rotterdam leidt.
Gino van Weenen liep mee en liet zich inspireren, hij schreef zijn plattegrond bij haar Rotterdam. 

Gino van Weenen is een schrijver zonder stratenplan, het liefst verdwaalt hij dagenlang in kleine steegjes. Met zijn werk probeert hij de stoeptegels te verlichten en de mensen uit de stoelen te schoppen. Rotterdam is zijn geestelijk en fysieke thuis. 

Zaterdag 26 september 15.00 – 17.00 uur
Opening Expositie 

Zaterdag 24 oktober 14.00 uur
Workshop ‘Ik schrijf ik schrijf wat jij niet ziet’

Bij veel schilderijen van Angelique zijn gedichten gemaakt. Iedereen interpreteert kunst anders, hoe interpreteer jij wat je ziet?  Na een intro van Angelique over verschillende dichtvormen, ga je zelf aan de slag, geïnspireerd door haar werk.

Zaterdag 21 November 14.00 uur
Lezing: "Tussen Kunst en Ziek zijn" 

Wat kan kunst voor chronisch zieken betekenen? Als ervaringsdeskundige weet Angelique wat kunst voor je kan doen. Kunst zien en maken werkt helend. Angelique hoopt mensen te kunnen inspireren en aan te moedigen tot een relatie met kunst.