Ik wil geen koningin meer zijn

Marieke de Koning bedenkt schilderend verhalen. Zo kwam de driedelige serie van Koningin Caroline tot stand. Met de serie schilderijen over Koningin Caroline (deel 1) exposeert ze in Studio de Bakkerij. 

Marieke de Koning ontdekte haar passie voor schilderen al op Pedagogische Academie. Ze werkte tot 2010 op een basisschool. Voor de jongste kleuters maakte ze pentekeningen bij folders en en aquarelleerde ze de prenten bij een boekje. Aangemoedigd door haar kinderen bedacht en schilderde ze het eerste verhaal over Koningin Caroline. Tekstschrijver Hilda Algra bedacht een passende tekst. Koningin Caroline deel 1 “Ik wil geen koningin meer zijn!” is als prentenboek uitgebracht bij uitgeverij juffrouw Emmens. Marieke is lid van Kunstkring Prins Alexander.          

                             

Expositie op zaterdag 9 mei 2015

11.00 uur   Opening expositie Koningin Caroline
11.30 uur   Feestelijk drankje

Marieke de Koning gaat regelmatig langs bij bibliotheken en scholen om het verhaal van Koningin Caroline aan kinderen vanaf 3 jaar te vertellen. Door haar ontmoeting met zangeres Carla Maljers is het idee ontstaan om van het verhaal van Koningin Caroline theatervoorstellingen voor kinderen te maken. Om dat idee vorm te geven werd theater EGNIE opgericht. Theater Egnie bestaat uit Marieke, Carla en gitarist Roy van der Lee. De theatervoorstellingen werden gemaakt In de culturele werkplaats Creatividad.

Carla Maljers werkt met jonge kinderen en zingt in latin-jazz trio Sabana. Roy van der Lee is gitarist, speelt in een aantal bands en is ook de gitarist van Sabana. Tijdens de voorstellingen van theater Egnie zorgt hij voor passende muzikale begeleiding.

Voorstellingen Theater EGNIE

woensdag 27 mei 2016
10.00 uur   Theatervoorstelling “Ik wil geen koningin meer zijn!” 

woensdag 10 juni 2016 
10.00 uur   Theatervoorstelling “Pas op kuikens!”

Naar aanleiding van de expositie zullen Marieke de Koning en Carla Maljers een kinderactiviteit organiseren op zaterdag 13 juni om 11.00 uur.