Ik en mijn omgeving

Van 30 mei t/m 2 juni maakt Studio de Bakkerij opnieuw deel uit van de Poetry & Art Gallery Tour van het Poetry International Festival Rotterdam. Dit jaar is Helène Binder uitgenodigd om een expositie te maken rondom het thema ‘Ik en mijn omgeving’.  

Heléne Binder werd in Maastricht opgeleid als theatermaker, en ontwikkelde tijdens haar studie ook beeldend werk dat zij toepaste binnen haar perfomances. Met haar illustraties brengt ze onze zeer gedetailleerde werkelijkheid vol prikkels terug tot basissilhouetten en basiskleuren. 

Voor deze expositie liet Heléne zich inspireren door kunstwerken van Rotterdamse kinderen. Op diverse basisscholen in de stad werden tussen januari en april 2018 workshops georganiseerd door de SKVR rondom het thema 'Ik en mijn omgeving'. Leerlingen schreven gedichten en maakten er een beeld bij. Zestig gedichtenposters zijn geselecteerd voor de tentoonstelling.

Heléne creëert in de foyer van het theater een levensgrote kijkdoos waar je als bezoeker doorheen kunt bewegen. Het werk van de basisschool leerlingen is onderdeel hiervan en geven taal en kleur aan deze expositie.  

Van 30 mei t/m 2 juni is de expositie onderdeel van de 7e Poetry & Art Gallery Tour. De tour neemt je mee naar galeries en kunstinstellingen in diverse wijken in de stad. Inclusief gids en dichter.

Na de Poetry & Art Gallery Tour is de expositie nog te bezoeken t/m 3 september. De toegang is gratis.

Voor meer informatie: www.poetryinternational.nl

Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met SKVR.