DICHT BIJ MIJ

Van 31 mei t/m 4 juni is Studio de Bakkerij opnieuw onderdeel van de Poetry & Art Gallery Tour van het Poetry International Festival Rotterdam. Dit jaar nodigden we de Italiaanse illustratrice Viola Gesmundo uit om een expositie te maken in onze foyer. Zij liet zich voor deze tentoonstelling inspireren door gedichten van meer dan 60 Rotterdamse kinderen, over de taal van hun thuis, die zij in workshops van de SKVR maakten.

Viola Gesmundo is architect en illustrator met een voorliefde voor simpele tekeningen waarin zwarte en rode lijnen de boventoon voeren. Ze woont en werkt afwisselend in Rotterdam en Turijn, en ziet de stad als haar canvas. Ze laat zich inspireren door patronen in de gebouwde omgeving, en tekent o.a. op papier, gevonden voorwerpen, fietsen en gebouwen. In Rotterdam was haar werk eerder o.a. te zien in Stroop en Mono. Haar grootste werk tot zover is te zien op een voormalige school in Turijn. In samenwerking met schoolkinderen transformeerde ze de gevel van een van een voormalige school tot een kleurrijk wijkkunstwerk.

Gesmundo liet zich voor de expositie ‘Dichtbij Mij’ inspireren door gedichten die Rotterdamse kinderen schreven over de taal die zij thuis gebruiken. De SKVR organiseerde tussen januari en april workshops op verschillende scholen in de regio, en vroeg kinderen een gedicht te schrijven én te illustreren. In de tentoonstelling is een selectie van deze kunstwerkjes te zien.

Tijdens de Poetry & Art Gallery Tour organiseren we verschillende activiteiten rond de tentoonstelling. Op woensdag 31 mei zijn Viola Gesmundo én een aantal van de jonge dichters zelf aanwezig om hun werk te presenteren, en verzorgen zij samen een live painting performance. Voor andere activiteiten kun je een kijkje nemen op www.studiodebakkerij.nl. Na het Poetry International Festival is de expositie nog te bezoeken t/m 3 september. Onze exposities zijn vrij toegankelijk.


Expositie Dicht bij Mij

31 mei t/m 3 september 2017
Bergweg 283, Rotterdam

Poetry & Art Gallery Tour:
31 mei t/m 4 juni
Meer informatie en boekingen: www.poetryinternational.nl

De expositie Dicht bij Mij is onderdeel van het 48e Poetry International Festival Rotterdam (www.poetryinternational.nl), en kwam tot stand in samenwerking met de SKVR (www.skvr.nl) en het KCR (https://kc-r.nl/).