Animalis Passage

ANIMALIS PASSAGE

Van 23 april tot medio augustus 2016 laten Emma Hazenak, David Paans en Michael van Kekem werken zien in Studio de Bakkerij onder het thema Dieren.
In deze periode worden er workshops gehouden, een filmavond en een finissage. Met deze expositie hoopt het trio veel volwassenen, maar ook veel kinderen naar de expositie te halen.

Voor de tentoonstelling “animalis passage” hebben de drie beeldmakers tekeningen, grafisch werk en collage’s samen gebracht in Studio de Bakkerij. Het werk van de drie beeldmakers is zeer verschillend van aard, toch is het gelukt om het samen te brengen onder één thema: dieren.

Emma Hazenak
Emma maakt animaties en illustraties, waarin er bijna altijd één of meerdere dieren voorkomen. De afgelopen drie jaar heeft Emma tekeningen gemaakt in Diergaarde Blijdorp. Hierin zette zij direct de dieren en hun omgeving op papier. Af en toe maakte ze haar werk af met opmerkingen van bezoekers, waaronder haar eigen opmerkingen.
"Wij mensen weten niet wat dieren zeggen of denken, we vullen dit zelf maar in. Maar dat is niet erg, het prikkelt je verbeeldingskracht en fantasie."

Emma tekent zowel na als uit haar hoofd.
"Wanneer ik iets nateken, eigenlijk maakt het niet uit wat, kan ik worden verwonderd hoe mooi en verassend de wereld eruit ziet. Vaak genoeg ervaar ik de onmacht om deze ervaring neer te zetten. Uit mijn hoofd ervaar ik de vrijheid van mijn fantasie. Ik als tekenaar kan zelf bepalen wat er op mijn vel papier komt."

In de komende expositie presenteert Emma haar dierentuintekeningen met opmerkingen van bezoekers.

emmahazenak.wordpress.com

David Paans
Onder de noemer Good Screen Fun maakt David Paans werk in opdracht. Hij bedenkt en ontwerpt visuele communicatie middelen die voornamelijk gericht zijn op kinderen, jongeren, het onderwijs en (muziek)cultuur. Geen enkel idee is daarvoor te gek; grote letters van hout, ruimtelijke installaties, websites maar ook voor gewoon een logo kun je bij hem terecht.

In zijn vrije werk werkt hij vaak met het thema; mens en natuur. Hoe verhoudt zich dit tot elkaar of hoe zou dit zich tot elkaar kunnen verhouden? Dit gegeven werkt hij uit in een illustratieve mix van humor, collage en allerlei druktechnieken.

goodscreenfun.com

Michael van Kekem
Michael (1985, Rotterdam) is werkzaam als illustratief ontwerper en printmaker. Zijn werk bestaat uit het creëren en realiseren van (redactionele) illustraties, boeken, huisstijlen, teksten, animaties en producten. Zijn stijl varieert van zeefdruk tot digitaal uitgewerkte illustraties. Hij werkt in opdracht en maakt vrij werk.

Animalis Passage
In het vrije werk gaat Michael op zoek naar een versimpeling van vorm. Het werk gaat over verstilling, in de stedelijke omgeving. De bewustwording van vorm en kleur in onze alledaagse omgeving. Voor de expositie gaat hij op zoek hoe de dier zich verhoudt tot de stad in beeld en tekst.
Abstracte werken die een beeld geven van de leefruimte en omgeving van het dier. De zes werken die te zien zijn in de expositie zijn in twee kleurgangen met zeefdruk uitgewerkt.
De werken worden ondersteund door teksten die in contrast en vergelijking staan met het beeld. Voor deze expositie wordt nieuw werk gemaakt.


michaelvankekem.com


Opening:
23 april 2016 om 15.30 uur.

Workshops:
9 juli 13.00 uur: strip maken  
23 juli 13.00 uur: zeefdruk 
6 augustus 13.00 uur: inpakpapier maken