Decembervoorstelling Keet

Decembervoorstelling Keet


Bakkerij productie
Nieuws

Keet gaat de wijk in.

Studio de Bakkerij is al volop bezig met de voorbereidingen van de nieuwe decembervoorstelling 2019 KEET.  Daarbij gaat Keet (Ellen Persoon) de komende tijd op pad om verhalen te horen van bewoners uit de wijk.
Samen met onze wijkverbinder Erika Blikman gaat ze op zoek naar bewoners die met haar willen praten. Er zijn een paar dingen waar Keet heel gelukkig van wordt. Bijvoorbeeld bijzondere ontmoetingen en het delen van verhalen onder het genot van heerlijk eten en dat mag van alles zijn. Keet haar favoriete stoofpot bijvoorbeeld, of Orlando’s Roti, Esparanza’s Paella, Mehmed’s Köfte, Devi’s Rendang of de heerlijke Bobotie van Safia!  
Keet vraagt zich af, smaakt de spinazie bij u thuis nog net zoals vroeger? Van welk eten wordt u blij, of juist verdrietig omdat het u aan een bepaalde gebeurtenis in uw leven herinnert. Sneed uw vader of juist uw moeder het vlees op zondag, wat stond er bij u op het menu in de hongerwinter en welk recept zou iedereen moeten kennen, of houdt u dat liever geheim?

De mooiste verhalen zullen opgenomen worden in de voorstelling. Uiteraard met toestemming van de wijkbewoner. Deze zal ook de ruimte krijgen om zelf een rol te spelen in de voorstelling. Theatermaker en wijkbewoner worden aan elkaar gekoppeld en samen maken ze een voorstelling, die in verschillende keten rondom ons theater te zien zullen zijn. Heeft u misschien ook nog een bijzonder verhaal te vertellen? Laat het ons vooral weten!