Springplankfestival 2017 - Call for Artists

Welke kunstenaar maakt onze volgende expositie?
 
Van 19 tot 21 mei 2017 organiseert Studio de Bakkerij voor de vierde maal het Springplankfestival, een weekend vol theater, muziek, poetry, debatten, food, en dit jaar ook kunst! Jaarlijks nodigt Studio de Bakkerij een aantal jonge theatermakers uit om voor dit festival een eigen voorstelling te maken. Dit jaar zoeken we ook twee jonge kunstenaars, die speciaal voor het Springplankfestival een tentoonstelling willen maken.
 
Het thema van het Springplankfestival 2017 is ‘ME, MYSELF AND YOU’. Het jaar 2016 stond in het teken van groeiende verdeeldheid in de wereld. Europa, en ook Nederland, kreeg te maken met een toenemende discussie over ‘vreemdelingen’ naar aanleiding van de vluchtelingencrisis. Donald Trump en Hillary Clinton spleten met hun campagnes de Verenigde Staten in twee. Ondertussen maken social media in toenemende mate de kans kleiner dat mensen echt met elkaar in gesprek gaan. In de steden, ook in Nederland, neemt de individualisering toe en staat tegelijkertijd het bestrijden van eenzaamheid bovenaan de agenda’s van de gemeente. 
 
Zijn wij de ander uit het oog verloren, en zo ja wanneer, waarom en hoe? Wie is die ander en waarom is het belangrijk wat hij/zij vinden voelt? Wat gebeurt er als je je totaal isoleert? Hoe groot is de kans dat mensen ‘ja’ zeggen als je ze om hulp vraagt? Om welke anderen moeten wij ons eigenlijk zorgen maken, en zijn er soms anderen in de stad die wij niet zien? Met deze vragen willen wij jou inspireren tot het maken van een expositie!
Ben je een jonge Rotterdamse kunstenaar die aan het afstuderen is of net afgestudeerd is? Werk je op het grensvlak van beeld en tekst? Spreekt thema ‘ME, MYSELF AND YOU’ je aan, en wil jij jouw werk van eind maart t/m eind mei 2017 ten toon stellen in de foyer van Studio de Bakkerij? Meld je dan nu aan!
 
Studio de Bakkerij biedt je:
  • Een plek om je werk te tonen en jezelf verder te ontwikkelen als kunstenaar
  • Professionele begeleiding van onze tentoonstellingsmaker bij het samenstellen van een expositie
  • Extra exposure voor je werk middels de communicatie en PR van Studio de Bakkerij
  • De mogelijkheid om je werk te koop aan te bieden aan ons publiek
  • Een finissage met champagne tijdens het Springplankfestival
Interesse? Stuur je een korte motivatiemail + je portfolio / voorbeelden van je werk voor 31 januari a.s. naar Esther Muñoz Grootveld via esther@studiodebakkerij.nl.